Heb je geen vloerverwarming, maar willen je je voeten toch warm houden? Een handige oplossing.
Koude voeten
Sommigen mensen kunnen zelfs in de winterdag op blote voeten rondlopen. Anderen krijgen op milde herfstdagen al ijskoude voeten zelfs al hebben ze geitenwollen sokken. Het fenomeen “koude voeten” staat ook wel bekend als “wintervoeten”. Koude voeten ontstaan in veruit de meeste gevallen door kou op een slecht doorbloede huid. Koude voeten zijn niet gevaarlijk, maar kunnen best zeer doen.
Aan de verschillen tussen mensen kun je niet veel doen. Je kunt wel wat doen aan de koude omstandigheden. Enkele tips.
Tips tegen koude voeten
Voorkom dat je voeten koud worden. natuurlijk draag je al dikke wollen sokken. Als je niet tegen wol kan, kun je ook twee paar sokken dragen. Dus eerst een katoenen sok en daaroverheen een wollen sok. Daarmee maak je gelijk een soort lucht tussenlaag (vergelijk het met een spouwmuur).
In plaats van wollen sokken of aanvullend kun je natuurlijk ook sloffen dragen zoals die van Giesswein. En je kunt een warmtetapijt nemen.
Warmtetapijt
Een warmtetapijt is eigenlijk een soort plaatselijke vloerverwarming. Je legt het bijvoorbeeld onder je voeten bij je werkplek. Omdat het alleen een stukje tapijt (60×40 cm) is, is het stroomverbruik ook laag. En uiteraard gebruik je het niet het gehele jaar. De afgebeelde warmtetapijt heeft een vermogen van 25 Watt. Stel dat het 100 dagen per jaar koud is en dat je gedurende deze koude dagen je warmtetapijt 12 uur aan hebt. Dan is het verbruik 30 Kilowatt ofwel 7,50 euro op je electriciteitsrekening. Een kleine prijs voor warme voeten toch? En je bespaart een hoop gas, want je hoeft de verwarming niet meer zo hoog te gooien om warme voeten te krijgen. Een warmtetapijt heb je al voor een paar tientjes o.a. bij deze webshop (affiliate link). Zoek op voetenwarmer. Warmtetapijten heb je in verschillende kleuren en maten. Daarnaast zijn er verschillen in (dimbare) verwarmingsvermogen. Kortom keuze genoeg.