Spaghetti Vongole is lekker. Zag laatst de Vongole liggen bij de visboer en kon het niet laten. Dus hoe maak je een Spaghetti Vongole?
Even snel gezocht op internet naar een lekker recept.
Uiteindelijk heb ik de volgende twee Spaghetti Vongole recepten gecombineerd:
Ingrediënten
- 400 gram spaghetti
- kilo Vongole
- 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- handjevol verse peterselie, fijngehakt
- 200 ml droge witte wijn
- 2 roma tomaten, in blokjes gesneden
- 1 citroen
- olijfolie (half glas)
Bereiding
- Spoel de venusschelpen af met water en controleer van de schelpen die open staan of ze nog leven door met de bolle kant van een lepel op de onderkant te slaan. Als ze vanzelf dichtgaan zijn ze goed. Blijft er eentje open, gooi deze dan weg.
- Laat de vongole in zeewater (of met grof zout gezout water) op z’n minst 30 minuten (max 1 uur) het zand uit spuiten.
- Was de tomaten en snijd ze in blokjes
- Maak de knoflook teentjes schoon en snijd ze doormidden.
- Was de peterselie en snijd heel fijn de kopjes (niet de steeltjes).
- Zet een volle pan water aan de kook met het grof zout.
- Meng ondertussen de rode peper, knoflook en het grootste deel van de peterselie in een kommetje.
- Gooi, wanneer de pasta nog 4 minuten moet koken, de schelpen in de grote pan (bijvoorbeeld een wok) samen met de helft van de knoflookmix.
- Besprenkel met olijfolie (niet te zuinig) en doe de witte wijn erbij.
- Doe het deksel op de pan en schud af en toe onder het koken.
- Wanneer de schelpen allemaal open zijn mogen de spaghetti, tomaten, de rest van de knoflookmix en het sap van de citroen erbij.
- Breng op smaak met zout peper en laat het geheel nog een minuutje doorkoken.
- Serveer met de rest van de peterselie.
Eet smakelijk
Is eigenlijk niet veel werk om te maken. En zelfs de kinderen vonden het lekker. Aandachtspunten zijn olie en wijn. Wees royaal.