Handige website

handigewebsite.nl

  • Reviews
  • Gadgets
  • Vakantie
  • Sport
  • Food
  • Apps
  • Computer
  • Online
U bent hier: Home » Dropbox Paper review

Dropbox Paper review

Gepubliceerd op: 23 november 2017 Reageer

Dropbox Paper is hét handigste notitieprogramma. Lees hier waarom het zo handig is.

Notitieprogramma

Een notitie schrijven, notuleren of een blogartikel schrijven. Het kan natuurlijk ook in Word. De meeste mensen hebben Word al dus waarom zou je nog iets anders gebruiken? Vandaar dat Dropbox Paper niet echt mijn aandacht had. Geheel onterecht echter. 
Heb namelijk enige tijd gespeeld met de mogelijkheden van Dropbox Paper en ben zwaar van onder de indruk. Natuurlijk heeft Word veel meer functies. Je kunt er echt heel veel mee, maar dat is tegelijkertijd ook de zwakte van Word. Het is soms best verwarrend en onoverzichtelijk.
 
Bij het schrijven van notities wil je eigenlijk vooral focussen op de taak welke voor je ligt. Bijvoorbeeld snel de notulen opschrijven. 
 
Een goed notitieprogramma moet dus vooral overzichtelijk en snel werken. Natuurlijk wil je ook wel wat functies zoals:
  1. Opsommingstekens voor lijstjes 
  2. Eenvoudig toevoegen afbeeldingen en hyperlinks
  3. Takenlijstjes maken
  4. Opmaken
  5. Spellingscontrole
  6. Export naar Word
  7. WordPress integratie
 

Dropbox Paper

Dropbox Paper is een overzichtelijk notitieprogramma waarmee je lekker snel kan werken. Je kunt er online maar ook offline mee werken. Je kunt je document eenvoudig delen en samen bewerken. Het werkt heel simpel maar het heeft ook wat extra’s. Zoals eenvoudig gebruiken van Emoji’s en LaTex(handig voor technische documenten).
 
En het heeft allerlei eenvoudige integraties zoals Dropbox Paper naar Word. Je kan zelfs eenvoudig blogartikelen schrijven: Dropbox Paper naar WordPress.
 

Opsommingstekens

Opsommingstekens zijn eigenlijk heel eenvoudig in Dropbox Paper. Je typt gewoon een getal in gevolgd door een punt en een spatie. Dropbox Paper zet dan automatisch goed. Gewone opsommingstekens(bullets) krijg je door een opsommingsteken of een * door een spatie op te laten volgen. 
 

Toevoegen hyperlinks en afbeeldingen

Hyperlinks kun je eenvoudig verwerken via copy/paste maar ook door eerst http in te tikken voor de website zoals bijvoorbeeld: https://www.handigewebsite.nl.
 

I Love Dropbox Paper

Afbeeldingen toevoegen gaat ook heel eenvoudig. Als je je cursor naast de tekst houdt, dan zie je een plus-teken verschijnen. Klik daar op en je krijgt een menu waardoor je eenvoudig afbeeldingen kan toevoegen. De afbeelding wordt trouwens op een CDN(Content Delivery Network) gezet. Dat kan best handig zijn als je Dropbox Paper gebruikt om blogartikelen te schrijven.
 
Spreadsheets toevoegen gaat niet zo heel handig. Kleine tabellen gaan wel goed, maar grote tabellen met veel velden wordt al snel onoverzichtelijk.
 
Een tabel toevoegen aan je Paper-document:
  1. Houd de cursor links van een regel of alinea.
  2. Klik op het pictogram + dat wordt weergegeven.
  3. Klik op het tabelpictogram(Tabel invoegen).
 
Overigens is het waarschijnlijk toch handiger om grotere tabellen niet rechtstreeks over te nemen in je document maar dat apart mee te sturen. Gewoon op Dropbox plaatsen en een linkje delen, toch?
 

Takenlijstjes

Bij het notuleren moet je vaak een actielijstje intikken. In Dropbox Paper kun je selectievakjes maken door[] of[ ] te typen, gevolgd door een spatie. Er wordt automatisch een selectievakje gegenereerd waar je een vinkje in kunt zetten of dat je leeg kunt laten. Je kunt deze selectievakjes ook gebruiken als taken, zodat je eenvoudig een taak aan iemand kunt toewijzen door zijn of haar naam met @ op dezelfde regel te vermelden. Deze persoon ontvangt vervolgens een e-mailmelding waarin hij of zij is gekoppeld aan dat item.
 
Taken:
  • Taart meenemen- AK
  • Give this user more Dropbox space ASAP – Dropbox 
 

Opmaken

Door een stukje tekst te selecteren, kun je het opmaken. Je opent een menu met opties door te dubbelklikken op een woord of te klikken en slepen over een stuk tekst.
 
Met dit menu kun je de volgende acties uitvoeren:
  • Tekst vet maken.
  • Tekst doorstrepen.
  • Sectie- en subsectiekoppen maken.
  • Lijsten met opsommingstekens of genummerde lijsten maken.
  • Een takenlijst maken.
  • Een hyperlink toevoegen.
  • Een opmerking plaatsen.
 
Voor meer opmaakopties:
  1. Houd de cursor links van een regel of alinea.
  2. Klik op het pictogram + dat wordt weergegeven.
 
Meer opmaakmogelijkheden zijn beschikbaar via sneltoetsen: 
Typ ⌘ en / op een Mac of Ctrl en / in Windows.
 
Als je blogartikelen schrijft, is het handig dat je de kopjes(headings) een H1 of een H2 tag mee kan geven. Ook handig is dat er bij kopjes automatisch een inhoudsopgave gegenereerd wordt. Je kunt de inhoudsopgave weergeven door de lijnen aan te wijzen die worden weergegeven in de linkermarge van je document.
 

Spellingscontrole

De spellingscontrole is wel wat minder. Het werkt namelijk met de ingebouwde browserspellingscontrole. Via je browserinstellingen kun je de talen zoals Nederlands instellen en je kunt de foutieve spelling corrigeren via de rechter muisknop.
Op een Windows computer kun je de taal van je Chrome-browser als volgt wijzigen: 
https://support.google.com/chrome/answer/173424?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=nl
In de praktijk is het waarschijnlijk handiger om gewoon lekker snel door te tikken en achteraf de spellingscontrole te doen. Word heeft bijvoorbeeld een uitstekende spellingscontrole. Dus gewoon controleren in Word.
 

Dropbox Paper naar Word

Je hebt geen Word nodig met Dropbox Paper, maar het kan wel handig zijn. Gelukkig heb je twee download mogelijkheden. Naar Markdown en Word(docx). Je kunt dus lekker snel je notities tikken in Dropbox Paper en vervolgens het netjes uitwerken via Word. Handig want de opmaakfuncties en met name de spellingscontrole van Word is toch handiger.
 

Dropbox naar WordPress

Je kunt in Dropbox Paper werken met Markdown en codeblokken.
 
Je kan natuurlijk rechtstreeks vanuit je Dropbox Paper scherm een copy/paste actie doen. Als je dat in de Visuele editor toevoegt, komt er best wat overbodige HTML mee. Dat is niet zo handig. Als je het in de Tekst Editor van WordPress toevoegt, verdwijnen alle html-tags verdwijnen. Dat is eigenlijk ook niet zo handig. Het zou handig zijn als in ieder geval de headings en opsommingstekens wel meegaan.
 
Er is niet een rechtstreekse koppeling van Dropbox naar WordPress, maar via een tussenstapje kun je toch Dropbox Paper documenten omzetten als clean HTML waarbij o.a. de headings en de opsommingstekens bewaard blijven.
 
Dropbox Paper naar WordPress omzetten:
 
  1. Copy inhoud Dropbox Paper document
  2. Ga naar editor: https://htmlg.com/html-editor/
  3. Paste hier je Dropbox Paper document
  4. Ontvink bij Cleaning options“Tags with one  ” en“All Tags”. De rest moet dus aangevinkt blijven staan.
  5. Klik op”Clean HTML”
  6. Paste in Tekst Editor van WordPress
 
Enkele aanvullende opmerkingen over Dropbox naar Word:
  • De naam welke je hebt gegeven aan je Dropbox Paper document wordt automatisch omgezet naar een H1 kopje dus dat moet je niet mee kopieren of achteraf nog even aanpassen.
  • De afbeeldingen welke je toegevoegd hebt hebben een image link naar een snelle CDN(Cloudfront). Dit kun je vervangen, maar ik kan mij voorstellen dat je misschien juist wel handig vindt. Pas wel op bij het verwijderen van Dropbox Paper documenten. Ik neem aan dat de bijgevoegde afbeeldingen dan ook verwijderd worden van de CDN. Dus als je deze links gebruikt in je blogartikelen, dan kun je ze beter vervangen door eigen image links.
 

Dropbox Paper

Je maakt een grote vergissing als je Dropbox Paper niet eens uitprobeert. Gebruik van Dropbox Paper is gratis. Je hebt wel een Dropbox account nodig. Heb je geen Dropbox? Neem dan nu snel een gratis abonnement op Dropbox. Dropbox Paper is als afleidingsvrije tekstverwerker al erg handig, maar het werkt ook super handig samen met je mobiele apparaten. Via Dropbox wordt het namelijk automatisch gesynchroniseerd met al je apparaten. Je kunt dus bijvoorbeeld notities maken op je smartphone en dat thuis of op kantoor verder uitwerken achter je computer.
 
Als je een tablet of smartphone gebruikt om notities te maken, is een Bluetooth toetsenbord zoals de Logitech K480 wel erg handig. Dit toetsenbord is erg handig omdat je je smartphone of tablet in de gleuf kan plaatsen. Het snelst heb je de Logitech K480 via de Bol.com website. Sinds ik Dropbox Paper gebruik, neem ik mijn laptop niet meer mee als ik moet notuleren. Gewoon mijn smartphone, toetsenbord en Dropbox Paper. Een gouden combinatie.

Meer handige tips

Google Foto's versus FlickrGoogle Photos versus Flickr Autosaver schermAutosave Windows programma WSCC handige hulpprogramma'sWindows System Utilities gratis vpnGratis VPN
goede deals

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire artikelen

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Thema’s

apps auto besparen china computer fit gadgets gratis handleiding kinderen koken maken man/vrouw milieu mobiel online reviews smartphone software sport spreuken tennis tools vakantie video voetbal website werk winkelen

CHECK DEZE AANBIEDING

Ontdek ziggo alles in 1 Image Banner 160 x 600 MISCO - Grote selectie laptops van top merken!